BodyGabor.hu
nyelvi preferencia: Hu ✔ | En

A megnyitó - 2006 október 25 - este 5. Uránia Filmszínház

Egybegyűjtött Filmművészeti Írások címmel új Bódy Gábor könyv jelent meg a hazai könyvesboltok polcain. Minden idők legtehetségesebb magyar filmrendezője idén augusztusban lett volna 60 éves.

Bódy Gábor rajongói, illetve mindazok, a Bódy Gábor-barátok, akiknek már módjuk volt megismerkedni Bódy Gábor művészetével, most e kötet formájában egy igazán értékes üzenet-csomagot foghatnak el, mint egy távoli, ma már nem is aktív csillag fényét a csillagászok távcsövei.

A könyv szerény ám mélyen ünnepélyes megnyitóján az Akadémiai Kiadó képviseletében Bajor Péter elmondta, hogy a Bódy kötetek kiadása egyfajta elhivatott küldetésük, egyfajta tartozásuk, amit örömmel rónak le.

A könyv a korábbi Bódy-kiadványokhoz hasonlítva is egy igazi ünnepi adag Bódy Gábor világából. A kötet nemcsak igazán tartalmas, de kifejezetten vaskos is, a maga 430 oldalával - függelék nélkül, A4-szerű formátumával. A könyv egy 3 kötetes sorozat első kötete, és 3880 forintos áron kerül a boltokba (már kapható).
A megnyitón Zalán Vince és Forgách András olvastak fel Bódy Gáborról írt gondolataikból. A megnyitó az Hommage á Bódy Gábor című rendezvénysorozat záró akkordja volt, melyet barátai és a szakma Bódy Gábor 60 éves szülinapja alkalmából rendeztek. Ez a záróakkord, köszönhetően a megjelent kötetnek is, nyilvánvalóan Bódy Gábor utóéletének új fejezetét nyitja most meg.